Tuntikuvaukset

Syksyn ryhmien ilmoittautuminen on auki 22.8-.4.9 Hoikassa.

LASTEN LIIKUNTA


TAAPEROJUMPPA 1-3v, UUSI!

Taaperojumppa on 1-3 vuotiaan kävelytaitoisen lapsen ja aikuisen riemukas yhteinen jumppahetki. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi.  Jumppa kehittää liikkumisen perustaitoja, kuten ketteryyttä, motorisia taitoja ja tasapainoa, sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja. Vapaata temmellystä ympäri temppuratoja sekä ohjattuja liikuntaleikkejä. Taaperojumpassa jumppaillaan mukavissa vaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaaja: Elli-Noora Stenholm


LIIKKARI 3-4v ja 5-6v UUSI!

Liikkari on lapsille suunnattu monipuolinen ja hauska liikuntahetki. Liikkarissa opitaan leikin ohessa erilaisia liikunnallisia ja sosiaalisia perustaitoja. Tunnilla opitaan leikinomaisesti kehonhallintaa, tasapainoa, ketteryyttä ja koordinaatiota. Tärkeintä on liikunnan ilo ja onnistumisen elämykset. Jokaisella liikuntakerralla on tietty aihe, jonka ympärille tuokio rakentuu. Liikkarissa touhutaan sisäliikuntavaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaajat: Maria Arjoniemi, Helena Hacklin, Jenni Tuominen, Henna Nummela


TENAVAJUMPPA 5-8v, UUSI!

Tenavajumppa on 5-8-vuotiaille lapsille suunnattu hyvän mielen liikuntatunti, jossa touhutaan aktiivisesti. Tunti pitää sisällään aktiivisen alkulämmittelyn, jossa leikitään lapsen ikätasolle sopivalla tavalla. Lisäksi tunnilla harjoitellaan erilaisia taitoja kuten rytmitajua, koordinaatiota, kehonhallintaa ja tasapainoa. Tunnilla hyödynnetään myös erilaisia välineitä. Tunnin lopuksi loppurentoutus. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet ylle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin. 

Ohjaaja: Henna Vikman-Heikkilä


VOIMISTELU 

Voimistelukoulut yhteistyössä Someron Säästöpankin kanssa.

VOIMISTELUKOULU 3-4v

Voimistelukoulu 3-4-vuotiaille on monipuolinen ja vauhdikas jumppa, jossa harjoitellaan leikin siivittämänä voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla harjoitellaan yhdessä toimimista erilaisten leikkien ja pelien avulla sekä tutustutaan eri liikuntavälineisiin. Tunneilla touhutaan paljain jaloin, juomapullon voi ottaa mukaan.

Ohjaajat: Hilla Lehtoranta, Helmi Lehtoranta, Aurelia Björklund


VOIMISTELUKOULU 5-7v, Kaksi eri ryhmää

5-7-vuotiaiden voimistelukoulu on ryhmä, jossa pääsee tutustumaan joukkuevoimistelun alkeisiin.  Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla on hauskaa liikkumista, temppuilua sekä musiikin tahdissa tekemistä, unohtamatta yhdessäolon riemua. Tuntien sisältö vaihtelee aina teemojen mukaan. Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä sekä tarjota iloisia hetkiä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

Ryhmä A, tiistai ohjaajat: Susanna Numminen, Helmi Lehtoranta

Ryhmä B, keskiviikko ohjaajat: Emma Koivula, Helmi Saari, Helmi Lehtoranta


VOIMISTELUKOULU 8-12v 

Voimistelukoulu 8-12-vuotiaille on monipuolinen ja voimistelutaitoja kehittävä harrastus. Tunneilla harjoitellaan voimisteleluliikkeitä sekä kehitetään monipuolisesti eri liikunnan osa-alueita mm. ketteryyttä, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa. Voimistelukoulussa rohkaistaan lapsia olemaan luovia ja ilmaisullisia. Tunneilla edetään lapsen taitojen mukaan, jolloin harjoittelu on mielekästä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

Ohjaajat: Oona Aaltonen, Fanny Kaunisto, Elina Kauppi,  Pipsa Pohjola


VÄLINEVOIMISTELU 6-10v, UUSI!

Välinevoimistelun harrasteryhmässä tutustutaan eri voimisteluvälineisiin, joita ovat hyppynaru, pallo, vanne, keilat ja nauha. Tunneilla opetellaan leikinomaisesti välineiden perusliikkeitä ja voimistelun alkeita. Ryhmä esiintyy seuran näytöksessä voimisteluvälineitä käyttämällä. Aiempaa voimistelukokemusta sekä omia voimisteluvälineitä ei tarvitse olla. Mukaan tarvitaan vain joustavat sisäliikuntavaatteet ja juomapullo, tunneilla ollaan paljain jaloin.

Ohjaajat: Fanny Kaunisto, Matilda Ahlgren, Sanni Mikkola


TEMPPUILU


TELINEVOIMISTELU 8-15v, kaksi ryhmää

Telinevoimistelu on monipuolinen harjoitustunti, joka sisältää telinevoimistelunliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, kiepit jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä telineratoja ja liikuntaleikkejä. Tunnilla harjoitellaan iloisella mielellä ja otetaan ilo irti uuden oppimisesta! Tunti sopii tytöille ja pojille. 

Tavoitteena on, että jokainen voimistelija oppisi kauden aikana telineillä permanto, puomi, rekki ym. perusliikkeitä, edeten oman taitotason mukaisesti.

Ohjaajat: Aure Heino, Milanna Aneristo, Aurelia Björklund ja Sanni Mikkola


TANSSI


DANCE AND BEAT -TANSSIRYHMÄT 5-7v UUSI! , 8-12v ja 13-17v 

Dance and Beat on harrastetanssiryhmä, jossa tanssitaan hyvällä ja rennolla meiningillä uusimpien hittibiisien tahtiin. Ryhmän toiveiden mukaan kokeillaan myös eri tyylilajeja ja harjoitellaan improvisaatioharjoituksia sekä tekniikkaharjoituksia. Tunnilla pääsee myös luovuus valloilleen, kun saa suunnitella itsenäisesti omia koreografioita. 

Mukaan tarvitset juomapullon ja kevyet tanssivaatteet. Tanssia voi sisäkenkien kanssa tai paljain jaloin.

Ohjaajat: Neea Lähde ja Ilona Laitinen


ZUMBA  yli 15v

Zumbassa kukaan ei arvostele tanssitaitojasi, pääasia, että pidät hauskaa ja nautit musiikista! Musiikki on mukaansa tempaavaa, lattarihenkistä sekoittuen viimeisimpiin hitteihin. Tunneilla jokainen tekee oman fiiliksensä mukaan, eikä koreografeista tarvitse ottaa stressiä.

Zumban rytmit tulevat latinomaailmasta, mutta sinun ei tarvitse osata etukäteen mitään. Ikäsuositus yli 15v nuoret ja aikuiset. 

Ohjaaja: Johanna Hawkley

© Antti Aaltonen
© Antti Aaltonen