Tuntikuvaukset

PERHELIIKUNTA


LIIKKARI 3-4v (2017-2018 syntyneet)

Liikkari on 3-4-vuotiaille lapsille suunnattu monipuolinen ja hauska liikuntatunti. Liikkarissa opitaan leikin ohessa erilaisia liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja. Liikkarissa opitaan kehon hallintaa, perusliikkeitä sekä koetaan onnistumisen elämyksiä. Jokaisella liikuntakerralla on tietty aihe, jonka ympärille tuokio rakentuu. Liikkarissa touhutaan sisäliikuntavaatteissa paljain jaloin tai pehmeissä sisätossuissa. Juomapullo on myös hyvä varata mukaan.

 

VOIMISTELU (Yhteistyökumppanina voimistelukouluissa toimii Someron Säästöpankki)

 

VOIMISTELUKOULU 3-4v (2017-2018 syntyneet)

Voimistelukoulu on 3-4-vuotiaiden lasten monipuolinen ja vauhdikas jumppa, jossa harjoitellaan leikin siivittämänä voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla harjoitellaan yhdessä toimimista erilaisten leikkien ja pelien avulla sekä tutustutaan eri liikuntavälineisiin. Tunneilla touhutaan paljain jaloin, juomapullon voi ottaa mukaan.

 

VOIMISTELUKOULU 5-7v (2014-2016 syntyneet)

Voimistelukoulussa pääsee tutustumaan joukkuevoimistelun alkeisiin ja harjoitellaan voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla on hauskaa liikkumista, temppuilua sekä musiikin tahdissa tekemistä, unohtamatta yhdessäolon riemua. Tuntien sisältö vaihtelee aina teemojen mukaan. Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä sekä tarjota iloisia hetkiä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

 

VOIMISTELUKOULU 8-12v (2009-2013 syntyneet)

Voimistelukoulu on voimistelutaitojen pohja, oli sitten tavoitteena harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen. Tunneilla harjoitellaan mm. ketteryyttä, koordinaatiokykyä ja tasapainoa. Voimistelukoulussa rohkaistaan lapsia olemaan luovia ja ilmaisullisia ja edetään lapsen taitojen mukaan, jolloin harjoittelu on mielekästä.

 

MINIT - jv-esivalmennusryhmä 7-8v (2014-2015 syntyneet)

Minit ovat 2014-2015 syntyneiden joukkuevoimistelujoukkue, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa voimistelun alkeita leikkejä ja iloa unohtamatta. Tule rohkeasti mukaan!

Lisätietoa saat, tuulitervomaa@gmail.com

 

TEMPPUILU

 

TEMPPUKOULU 5-7v (2014-2016 syntyneet)

Minitemppukoulu ja temppukoulu on hauska ja monipuolinen liikuntaharrastus lapselle. Se sopii niin tytöille kuin pojillekin. Tunnilla keskitytään lapsen kehonhallintaa. Opitaan kehon monipuolista käyttöä harjoittelemalla kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, päällä- ja käsilläseisontaa sekä muuta temppuilua. Tunti vahvistaa lapsen keskittymis- ja koordinaatiokykyä. Jumppa-asuna on hyvä pitää jumppapuku tai t-paita ja shortsit/trikoot. Tunnilla ollaan paljain varpain.

 

POIKIEN TEMPPUKOULU 8-12v (2009-2013 syntyneet)

Temppukoulu on pojille suunnattu ryhmä, jossa harjoitellaan sekä permannolla (matolla) että erilaisia telineitä apuna käyttäen temppuja kuperkeikosta ja kärrynpyöristä erilaisiin voltteihin.

 

TELINEVOIMISTELU 8-14v (2006-2013 syntyneet)

Telinevoimistelu on laji, jossa vaaditaan hyvää yleiskuntoa ja lihasten hallintaa. Tunnilla harjoittelemme siis myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta, jotta temppujen tekeminen onnistuisi. Tavoitteenamme on, että jokainen voimistelija oppisi kauden aikana telineillä permanto, puomi, rekki ym. perusliikkeitä. Harjoitellaan iloisella mielellä ja otetaan ilo irti uuden oppimisesta! Tunti sopii tytöille ja pojille.

 

TANSSI

 

DANCE AND BEAT -TANSSIRYHMÄ 8-12v ja 13-15v (2009-2014 syntyneet sekä 2007-2009 syntyneet)

Dance and Beat on nuorten tyttöjen street dance-ryhmä, jossa tanssitaan hyvällä meiningillä ja ryhmän toiveiden mukaan kokeillaan myös eri tyylilajeja. Tunti koostuu itsenäisistä tehtävistä kuten koreografioiden luomisesta, improvisaatioharjoituksista sekä tekniikkaharjoituksista. Tunnilla tanssitaan uusimpien hittibiisien tahtiin ja kokeillaan tuttuja tansseja myös musiikkivideoista. 

Mukaan tarvitset juomapullon ja kevyet tanssivaatteet. Tanssia voi sisäkenkien kanssa tai paljain jaloin.

 

EUPHORIA - TANSSIRYHMÄ 13-17v (2005-2009 syntyneet)

Euphoria on nuorten tyttöjen tanssiryhmä, jossa tanssitaan iloisella mielellä ja hyvällä meiningillä. Harjoituksissa keskitytään eneimmäkseen nykytanssiin sekä lyyriseen tanssiin, mutta joskus kokeillaan myös erilaisia tyylilajeja. Lisäksi harjoituksissa keskitytään lihaskunnon kehittämiseen. Ryhmän kuulumisia voit seurata instragramista @euphoriafnv.

 

ZUMBA  yli 15v (2007 ja aikaisemmin syntyneet)

Zumbassa kukaan ei arvostele tanssitaitojasi, pääasia, että pidät hauskaa ja nautit musiikista! Musiikki on mukaansa tempaavaa, lattarihenkistä sekoittuen viimeisimpiin hitteihin. Tunneilla jokainen tekee oman fiiliksensä mukaan, eikä koreografeista tarvitse ottaa stressiä.

Zumban rytmit tulevat latinomaailmasta, mutta sinun ei tarvitse osata etukäteen mitään. 

Ikäsuositus yli 15v nuoret ja aikuiset. 

© Antti Aaltonen