Tuntikuvaukset

PERHELIIKUNTA


LIIKKARI 3-4v ja 5-6v

Liikkari on 3-6-vuotiaille lapsille suunnattu monipuolinen ja hauska liikuntatunti. Liikkarissa opitaan leikin ohessa erilaisia liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja. Liikkarissa opitaan kehon hallintaa, perusliikkeitä sekä koetaan onnistumisen elämyksiä. Jokaisella liikuntakerralla on tietty aihe, jonka ympärille tuokio rakentuu. Liikarissa joka neljäs kerta on lasten ja vanhempien yhteistunti. Liikkarissa touhutaan sisäliikuntavaatteissa paljain jaloin tai pehmeissä sisätossuissa. Juomapullo on myös hyvä varata mukaan.

 

SPORTTIHYRRÄ 6-8v

Sporttinen tunti, jossa tutustutaan monipuolisesti liikuntaan. Tunneilla leikitään, pelataan, kuntoillaan ja liikutaan monin eri tavoin kannustavassa ilmapiirissä. Sporttihyrrässä kehittyy kunto, koordinaatio, tasapaino ja sosiaaliset taidot.
Tunneille mukaan joustavat vaatteet ja juomapullo. Salissa liikumme paljain jaloin.

 

 

VOIMISTELU

 

VOIMISTELUKOULU 3-4v

Voimistelukoulu on 3-4-vuotiaiden lasten monipuolinen ja vauhdikas jumppa, jossa harjoitellaan leikin siivittämänä voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla harjoitellaan yhdessä toimimista erilaisten leikkien ja pelien avulla sekä tutustutaan eri liikuntavälineisiin. Tunneilla touhutaan paljain jaloin, juomapullon voi ottaa mukaan.

 

VOIMISTELUKOULU 5-7v

Voimistelukoulussa pääsee tutustumaan joukkuevoimistelun alkeisiin ja harjoitellaan voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla on hauskaa liikkumista, temppuilua sekä musiikin tahdissa tekemistä, unohtamatta yhdessäolon riemua. Tuntien sisältö vaihtelee aina teemojen mukaan. Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä sekä tarjota iloisia hetkiä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

 

VOIMISTELUKOULU 8-12v

Voimistelukoulu on voimistelutaitojen pohja, oli sitten tavoitteena harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen. Tunneilla harjoitellaan mm. ketteryyttä, koordinaatiokykyä ja tasapainoa. Voimistelukoulussa rohkaistaan lapsia olemaan luovia ja ilmaisullisia ja edetään lapsen taitojen mukaan, jolloin harjoittelu on mielekästä.

 

RYTMISEN VOIMISTELUN HARRASTERYHMÄT 6-8v ja 9-12v

Rytmisen voimistelun harrasteryhmissä tutustutaan eri voimisteluvälineisiin, joita ovat naru, pallo, vanne, keilat ja nauha. Tunneilla opetellaan leikinomaisesti välineiden perusliikkeitä ja voimistelun alkeita. Ryhmät esiintyvät seuran näytöksissä. Aiempaa voimistelukokemusta sekä omia voimisteluvälineitä ei tarvitse olla. Mukaan tarvitaan vain joustavat sisäliikuntavaatteet ja juomapullo, tunneilla ollaan paljain jaloin.

 

ARIANNA - JOUKKUEVOIMISTELUN ESIVALMENNUSRYHMÄ 7-8v

Tarjoaa upean mahdollisuuden 2012-2013 syntyneille tytöille tutustua joukkuevoimisteluun matalalla kynnyksellä. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa tunnin kerrallaan. Harrasteryhmässä lapsella on mahdollisuus harjoitella omalla taitotasollaan oman innokkuuden mukaisesti. Harjoittelemme joukkuevoimistelun alkeita, leikkiä ja monipuolista harjoittelua unohtamatta. Esiinnymme ryhmän kanssa Voimisteluliiton Stara-tapahtumissa sekä seuran näytöksissä. Harrasteryhmässä harjoittelu ei sido voimistelijaa harjoitteluun niin paljon kuin kilparyhmässä harjoiteltaessa. Haasteita kaipaavalla voimistelijalla on myös halutessaan mahdollisuus siirtyä tavoitteellisemmin harjoittelevaan, saman ikäisistä koostuvaan Arielle-kilparyhmään. Mahdollisuus osallistua kokeilutreeneihin ennen ilmoittautumista: ma 17.8. klo 18-19 Talsoila ja ke 19.8. klo 17-18 Talsoila.

 

MINITEMPPUKOULU 4-5v JA TEMPPUKOULU 6-7v

Minitemppukoulu ja temppukoulu on hauska ja monipuolinen liikuntaharrastus lapselle. Se sopii niin tytöille kuin pojillekin. Tunnilla keskitytään lapsen kehonhallintaa. Opitaan kehon monipuolista käyttöä harjoittelemalla kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, päällä- ja käsilläseisontaa sekä muuta temppuilua. Tunti vahvistaa lapsen keskittymis- ja koordinaatiokykyä. Jumppa-asuna on hyvä pitää jumppapuku tai t-paita ja shortsit/trikoot. Tunnilla ollaan paljain varpain.

 

POIKIEN TEMPPUKOULU 8-12v

Temppukoulu on pojille suunnattu ryhmä, jossa harjoitellaan sekä permannolla (matolla) että erilaisia telineitä apuna käyttäen temppuja kuperkeikosta ja kärrynpyöristä erilaisiin voltteihin.

 

TELINEVOIMISTELU

Telinevoimistelu on laji, jossa vaaditaan hyvää yleiskuntoa ja lihasten hallintaa. Tunnilla harjoittelemme siis myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta, jotta temppujen tekeminen onnistuisi. Tavoitteenamme on, että jokainen voimistelija oppisi kauden aikana telineillä permanto, puomi, rekki ym. perusliikkeitä. Harjoitellaan iloisella mielellä ja otetaan ilo irti uuden oppimisesta! 8-12-vuotiaille.Tunti sopii tytöille ja pojille!

 

AIKUISTEN AKROBATIA (yli 15v)

Akrobatiatunti nuorille ja aikuisille

Akrobatiatunti on tarkoitettu nuorille sekä aikuisille, jotka haluavat pitää hauskaa liikunnan parissa, haastaa itseään ja oppia uutta. Tällä tunnilla taidot ja uskallus kehittyvät huomaamatta, harjoituksia tehdään omassa tahdissa ja rennossa ilmapiirissä!

Harjoittelemme erilaisia akrobatialiikkeitä ottaen vaikutteita voimistelumaailmasta sekä kehitämme koordinaatiota ja kehonhallintaa tanssin keinoin. 

Ikäsuositus yli 15v nuoret ja aikuiset. Ei lähtötasovaatimusta.

 

TANSSI

 

DANCE AND BEAT -TANSSIRYHMÄT 7-12v ja 13-17v

Dance and Beat on nuorten tyttöjen street dance-ryhmä, jossa tanssitaan hyvällä meiningillä ja ryhmän toiveiden mukaan kokeillaan myös eri tyylilajeja. Tunti koostuu itsenäisistä tehtävistä kuten koreografioiden luomisesta, improvisaatioharjoituksista sekä tekniikkaharjoituksista. Tunnilla tanssitaan uusimpien hittibiisien tahtiin ja kokeillaan tuttuja tansseja myös musiikkivideoista. Myös tanssikilpailuihin osallistuminen on mahdollista ryhmän kanssa.

Mukaan tarvitset juomapullon ja kevyet tanssivaatteet. Tanssia voi sisäkenkien kanssa tai paljain jaloin.

© Antti Aaltonen