Ohjeistus koronaepidemian aikana harjoitteluun

Harjoituksiin ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi. Alaikäisten voimistelijoiden osalta tulee olla huoltajan suostumus harjoitteluun. Mikäli voimistelija ei voi osallistua harjoituksiin, hänelle ohjataan omatoimista harjoittelua joukkueen tavoitteet huomioiden. 

 

Pyrimme huomioimaan jokaisissa harjoituksissa 1-2 metrin turvavälin, ja valmentajat eivät turhaan avusta voimistelijoita fyysisesti. Ennen harjoitusten alkamista voimistelijat eivät saa kerääntyä tiiviiksi ryhmiksi, vaan turvavälit on pidettävä ennen harjoituksia, niiden jälkeen, sekä juomatauoilla yms. Mitään harjoitusvälineitä ei saa lainata toisille voimistelijoille ja välineet, vaatteet sekä juomapullot pidetään koko harjoituksen ajan omissa kaseissa silloin kun niitä ei käytetä. Jokaisella olisi hyvä olla omat kertakäyttönenäliinat, sillä siitepölyaikaan ulkona harjoitellessa nenä saattaa vuotaa paljonkin. Nenäliinat on heitettävä aina käytön jälkeen roskakoriin. Sosiaalitiloja ei tule käyttää, joten vessassa käyntiä vältetään viimeiseen asti ja juomapullot täytetään kotona. Kädet pestään ja desinfioidaan ennen harjoitusten alkua sekä niiden päättyessä, sekä ennen pitkien harjoitusten evästaukoja. Seura pitää huolen että harjoitussaleilla on riittävästi saippuaa ja käsidesiä. Ulkona harjoitellessa jokaisella voimistelijalla tulee olla oma käsidesi mukana.

 

Seura kunnioittaa myös muita lajeja ja joukkueita, ja huomioimme, että ulkokentillä esim. urheilukentällä ja nurmikentillä saa samanaikaisesti harjoitella maksimissaan 3 x 10 hengen porukka. Pienillä ulkoliikuntapaikoilla (esim. rappusilla tai crosfit-radalla) saa olla kerralla enintään 10 henkilöä. Urheilukentällä ja rappusilla on jo ollut ”ruuhkaa” vaikka seurat vasta käynnistelevät treenejään. Mikäli vaikuttaa, että näiden sääntöjen puitteissa Lamminrannan ympäristössä ei mahdu treenaamaan, valmentajat pohtivat muita harjoittelupaikkavaihtoehtoja. Nämä rajoitukset ovat voimassa 1.6 asti.