Ohjeistus koronaepidemian aikana harjoitteluun

Tänä syksynä on tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa näitä yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa, liikkua ja nauttia liikunnan riemusta! 

 

Päivitys 30.8.2021:

 

Harjoituksiin ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi. Alaikäisten voimistelijoiden osalta tulee olla huoltajan suostumus harjoitteluun. Mikäli voimistelija ei voi osallistua harjoituksiin, hänelle ohjataan omatoimista harjoittelua joukkueen tavoitteet huomioiden. 

 

  • Tunneille saavutaan jo valmiiksi liikuntavaatteet päällä ja juomapullo täytettynä.

  • Mikäli lapsi uskaltaa tulla sisälle yksin, voi hänet saattaa ulko-ovelle. Jos lapsi ei uskalla tulla uuteen harrastukseen vielä yksin, voi huoltaja tulla saattamaan pukuhuoneeseen asti. Sisätiloissa huoltajilla oltava maski ja suositeltavaa poistua pukuhuoneesta heti kun mahdollista, jolloin kontaktit pysyvät minimissä.
  • Pukuhuoneita käytetään vuorotellen, jolloin ryhmät eivät sekoitu. Ammatti-instituutilla kerätään yhden ryhmän tavarat samaan paikkaan.  
  • Huoltajat hakevat lapset ulko-ovelta. Lapset odottavat huoltajia sisätiloissa, ja heidät päästetään ulos vasta kun huoltaja on tullut ulkopuolelle.
  • Kädet pestään jumpan alussa ja lopussa. Ohjaajat käyttävät maskia.
  • Tunneille saa osallistua ainoastaan terveenä. Sairastumisen jälkeen voit palata harrastukseen terveydenhuollon ohjeiden mukaisesti. Sama ohje koskee myös altistumista. 
  • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen terveydenhuollon ohjeiden mukaisen karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.  
  • Kilpailuissa noudatetaan kilpailujärjestäjien ohjeistuksia. Jokainen joukkue huolehtii itse kisoihin mukaansa käsidesit ja maskit.

Seuraamme kaikessa toiminnoissa viranomaisten ja Suomen Voimisteluliiton ohjeistuksia, ja päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.